Putnici u šoku: Zbog dva peciva trebali platiti 90 eura – Evo što se dogodilo

2 min. čitanja

Svako tko je već bio na odmoru na Mallorci vjerojatno je probao njihova tradicionalna peciva Ensaimada. Peciva su postala suvenir, turisti ih često kupuju i odnose u svoje zemlje u za to posebno izrađenim kutijama sa zaštitnim znakom.

U pekarama na Mallorci za tri Ensaimada se obično plati oko 10 eura. Ali za dvoje putnika, koji su s Mallorce avionom  putovali u Frankfurt, peciva su postala skupa. Na aerodromu bi zbog dva peciva morali platiti 90 eura, a priča je dobila svoj epilog u medijima, piše Fenix-magazin

Naime, dvoje putnika je s Mallorce prema Frankfurtu putovalo avionom firme Ryanair koja je poznata po svojim strogim smjernicama za ručni prtljag.

Ovi putnici su imali ručni prtljag i svako od njih po kutiju ensaimada. Na izlazu, neposredno prije polijetanja, uslijedio je šok: putnicima je rečeno kako moraju platiti doplatu od 45 eura po kutiji, jer se takva kutija računa kao zasebna ručna prtljaga.

Prema pisanju Mallorca Zeitunga, putnicima je rečeno kako postoji samo jedan izuzetak: ako kupe peciva u bescarinskom području aerodroma, možete ih bez problema unijeti u zakoplov.

Putnici nisu željeli platiti dodatnih 90 eura, pa su peciva pokolonili dvojici zaposlenika na čišćenju. Nisu ih željeli dati zaposlenicima Ryanaira.

Vijest o ovom slučaju se sada širi društvenim mrežama, a na Twitteru se oglasio i čelnik udruženja pekara i slastičara na Mallorci.

Prema pisanju portala Diario de Mallorca, Pep Magraner zahtijeva da vlada Mallorce “zauzme stav i djeluje” i, iznad svega, da se stvore “jednake mogućnosti u marketingu” zbog peciva Ensaimada.

El Consell de Mallorca exigirá a Ryanair y Aena que se acepten ensaimadas de cualquier horno en los vuelos https://t.co/LXbnEc3HiQ

— Pep Magraner (@PepMagraner) May 17, 2023

Vlasti sada zahtijevaju u pismu upućenom Ryanairu i španskom operateru leta Aena da se ubuduće sve ensaimade, bez obzira gdje bile kupljene, mogu prevoziti besplatno kao ručna prtljaga.

Podijeli ovaj članak