Prijatelj Michaela Schumachera progovorio poslije 3.500 dana i otkrio detalje koji poprilično brinu

3 min. čitanja

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher prije skoro deset godina doživio je nesreću na skijanju i od tada ga niko sem nekoliko ljekara i najbližih nije vidio.

I oni koji su ga vidjeli, rijetko pričaju o njemu zbog zabrane porodice, tako da je njegovo zdravstveno stanje postalo na neki način prava misterija, pa i svaka riječ koja se pojavi o njemu donekle dobro dođe svim navijačima koji se brinu za njega.

Sada je novinar koji prati Formulu 1 Roger Benoit, inače blizak prijatelj porodice Schumacher, govoreći za švicarski Blick, otkrio nove detalje koji poprilično brinu.

Nadali smo se svi da će uskoro stići bilo kakve pozitivne vijesti o velikom šampionu, ali umjesto toga stižu riječi koje donose zebnju.

“To je beznadežan slučaj”, bilo je sve što je rekao Benoit, a i te četiri riječi bile su dovoljne da svi shvatimo o čemu se tu zapravo radi i zašto porodica ne dozvoljava nikome da se približi Michaelu.

“Na ovo pitanje postoji samo jedan odgovor, a to je ono što je njegov sin Mick dao u jednom od svojih rijetkih intervjua, kada je rekao: ‘Sve bih dao da mogu da razgovaram s tatom’. Ova rečenica govori sve o tome kako je njegov otac već više od 3.500 dana”, dodao je Benoit, podsjećajući na intervju Micka Schumachera iz 2022. godine.

“Mislim da bismo se tata i ja sada razumjeli na drugačiji način sada. Imali bismo toliko toga da pričamo i o tome često razmišljam, kako bi to bilo dobro. Sve bih dao za to”, naveo je tada mladi vozač koji je trenutno u ekipi Mercedesa kao “test vozač”, sa nadom da će se ponovo vratiti i na stazu.

Podsjetimo, Michael Schumacher je na skijanju krajem 2013. godine udario glavom u kamen nakon čega je stavljen u indukovanu komu više od osam mjeseci. Prebačen je u porodičnu kuću u Švicarskoj u koju niko sem najbližih prijatelja i porodice, kao i specijalnog tima ljekara, ne smije da uđe. Bilo je čak pokušaja i da tajno uslikaju Michaela Schumachera i prodaju medijima, što je naravno naišlo na žestoke reakcije porodice.

Podijeli ovaj članak