Lindu Evangelistu svladale su emocije na promociji njene prve knjnige

1 min. čitanja

Lindu Evangelistu svladale su emocije kada se ovog vikenda pojavila u Cadogan Hallu u Londonu.

Ona je došla radi proslave svoje prve knjige s fotografom Stevenom Meiselom te je briznula u plač dok je publici govorila o svom partnerstvu sa Stevenom i svojoj izvanrednoj karijeri.

Linda je s legendarnim fotografom sarađivala više od 35 godina i par je stvorio neke od najupečatljivijih i najutjecajnijih fotografija u svijetu mode. Njihova knjiga je posveta jednoj od najslikovitijih i najdugotrajnijih modnih saradnji i sadrži više od 180 fotografija snimljenih tokom 25 godina.

Na proslavi Linda se obratila prepunom gledalištu i podijelila uvide u saradnju, kao i priče iza scene o svom iskustvu kao jednog od vodećih svjetskih supermodela. Međutim, kako se prisjećala i govorila o svom usponu do slave, Linda se emocionalno slomila. U očima su joj bile vidljive suze, a u jednom trenutku dlanom je prekrila usta.

Nedavno je slavna manekenka otkrila da se već nekoliko godina bori s teškom bolešću. Naime, manekenki je prije pet godina dijagnosticiran kancer dojke i imala je dvostruku mastektomiju. Rak joj je otkriven tokom redovne kontrole 2018. godine, ali je tek sad progovorila o svojoj teškoj borbi.

Podijeli ovaj članak