Koja strana mozga vam je dominantnija: Pogledajte sliku i otkrijte

1 min. čitanja

Crno-bijela ilustracija pokazuje koja strana mozga vam je dominantnija. Sve što treba da uradite je da bacite pogled na sliku i zapamtite ono što vam je prvo zapalo za oko.

Optičke iluzije, koliko god ponekad suludo izgledale, nose sa sobom brojne odgovore. Bilo da je u pitanju dominantnija strana mozga ili sakrivena osjećanja, iluzije mogu da otkriju istinu.

Mozak je podijeljen na dvije hemisfere, međutim jedna strana je dominantnija. Kratak test može da otkrije koja je strana vama dominantnija, a sve što treba da uradite jeste da pogledate sliku i zapamtite prvu stvar koju ste primijetili. 

Muškarac

Desna strana je dominantnija. Kada razmišljate o nečemu, prvo dolazite do zaključka a zatim pronalazite razloge koji podstiču zaključak. Možete se pohvaliti veoma brzim načinom ramišljanja jer primate samo neophodne informacije. Ova vrsta razmišljanja je sjajna jer ste u mogućnosti da se vratite na starije informacije koje ne vode nužno do najbržeg zaključka.

Žena

Lijeva strana dominantnija. Uvijek prikupite sve činjenice prije nego što dođete do zaključka. Fleksibilan i slobodan način razmišljanja pruža vam objektivan pogled na situaciju. Veoma ste kreativni i sposobni u različitim situacijama. Imate mogućnost da donosite zaključke iz klupka zapetljanih misli, piše Večernji.hr. 

Podijeli ovaj članak