Na čemu je insistirao Salihamidžić nakon što je saznao za otkaz u Bayernu?

2 min. čitanja

Bayern je uoči posljednjeg kola sezone odlučio smijeniti izvršnog direktora kluba Olivera Kahna i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Javnost i igrači o svemu su upoznati nakon utakmice u Kelnu gdje je Bayern zahvaljujući kiksu Borussije Dortmund stigao do naslova prvaka Njemačke.

VEZANI TEKST – Isplivao prljav veš: Zabranili mu dolazak na stadion, ostao bez pozivnice za proslavu titule
 

Kahn i Salihamidžić potpuno su drugačije shvatili otkazivanje ugovora o radu u bavarskom gigantu. Salihadmidžić je bio u Kelnu, dok je Kahnu, objavio je to Bild, zabranjen dolazak.

Predsjednik Bayerna Herbert Hainer na današnjoj konferenciji za medije kazao da su čelnici kluba još u četvrtak razgovarali s Kahnnom i obavijestili ga o odluci.

– Tada smo dogovorili da ćemo ponovo razgovarati u petak, rekli smo mu da razmisli o situaciji i da je naša želja da se sporazumno rastanemo – ispričao je Hainer.

– No, Kahn se nije javio pa je nadzorni odbor u petak smijenio Kahna s njegove pozicije i zbog toga nije putovao u Keln – dodao je on.

I Salihamidžić je za odlazak saznao u četvrtak, ali je, prema Hainerovim riječima, insistirao da putuje u Keln i obavijesti ekipu, koja o smjenama nije bila upoznata do kraja utakmice.

– Sportskom direktoru morate dati priliku da se lično oprosti od igrača, a primjer Salihadmižića pokazao je kako to može funkcionirati – poručio je predsjednik Bayerna.

Popularni Braco danas je u poruci na društvenim mrežama poručio da odlazi teška srca, ali da poštuje odluku kluba i da Bayernu želi sve najbolje u budućnosti.

Podijeli ovaj članak