Izvučen je Eurojackpot: Neko je u Njemačkoj osvojio 120 miliona eura!

2 min. čitanja

U izvlačenju 50. kola igre Eurojackpot u petak je u Njemačkoj osvojen dobitak 5+2 u iznosu od 120.000.000 eura.

Pobjednički brojevi bili su 2, 3, 18, 23, 39 i euro brojevi 6 i 8!

– Uz pomoć tih brojeva sretni dobitnik iz Schleswig-Holsteina osvojili su Eurojackpot od 120 miliona eura, objavio je Westlotto u petak navečer nakon izvlačenja u Helsinkiju.

Navode kako još nije poznato je li riječ o jednom igraču ili možda grupi koja je uplatila jedan listić.

Osim glavnog dobitka, još je osam igrača osvojilo više od dva miliona eura.

Još se osam igrača ili timskih igrača iz Njemačke mogu veseliti više od dva milijuna eura u drugoj nagradnoj kategoriji. Prema informacijama koje je objavio Westlotto, taj iznos ide u Baden-Württemberg, Hamburg, Hessen, Donju Sasku i Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, prenosi Fenix-magazin.

U julu 2022. prvi je put osvojen jackpot s maksimalnom vrijednošću od 120 miliona eura. Dobit je otišla u Dansku. U novembru 2022. igrač iz Berlina je osvojio tadašnji eurojackpot u iznosu od 120 miliona eura i uspio postaviti rekord u dobitku na lutriji u Njemačkoj.

Posljednji eurojackpot od 120 miliona eura nije bio razbijen od 2. maja. U Poljsku je tada otišlo 13,7 miliona eura. 

Visoki zbir jackpota nakuplja se kada ni jedan igrač ne prekriži ispravno izvučene brojeve 5 od 50 i eurobrojeve (dodatne brojeve) 2 od 12. Neraspoređeni novac iz prve nagradne kategorije zatim ide u jackpot za sljedeće izvlačenje. Izvlačenje je u Helsinkiju, a lutriju koordinira Westlotto u Münsteru.

Vjerojatnost osvajanja Eurojackpota je 1 prema 140 miliona. 

Podijeli ovaj članak