Irac odlučio obići sve irske pubove na svijetu, iskustvo iz BiH će još dugo pamtiti

2 min. čitanja

Irac Kolm Dalton postavio je sebi neobičan, ali krajnje ambiciozan cilj – da posjeti sve irske pubove širom svijeta, kojih, prema nekim procjenama, ima 6.500.

Dalton, rodom iz Kerija, već je “odradio” jedan dio svog izazova. Naime, uspio je da posjeti 100 irskih pabova u 35 zemalja svijeta, a put ga je odveo čak i do dalekih destinacija poput Singapura i Indonezije.

On je u razgovoru za “LadBible”, koji prenosi Irish Central, rekao da je na ideju došao usljed “morbidne radoznalosti” jer je želio da zna kakvi su irski pubovi u različitim gradovima širom svijeta.

Dalton je ovom prilikom otkrio da su se kao omiljeni irski pubovi pokazali oni na neočekivanim lokacijama poput Azora usred Atlantskog okeana ili pub u šoping mallu u indonežanskoj Džakarti.

Govoreći o svom iskustvu kada je riječ o Azorima, Dalton kaže da je dobio guiness pivo u “pravilnoj” guiness čaši, te da je usluga bila vrhunska, nešto poput “rolls roycea” u kategoriji pubova.

Kada je riječ o indonežanskom pubu, kaže da je puna tri sata tražio pub te da je bio šokiran kada je otkrio da zaista liči na pravi, irski pub.

S druge strane, Dalton kaže da su ga neki pubovi razočarali, izdvajajući prilično loše iskustvo sa pubom u Sarajevu.

– Sjedili smo tako jedno 20 minuta, čekajući da nas neko usluži, a kada je usluga loša, onda znate kako je, rekao je on, dodajući da su to bile “crvene zastavice”.

On dodaje da se, sasvim prirodno, bori da se prisjeti svakog konkretnog iskustva u pubovima koje je posjetio zbog čega je pokrenuo blog gdje zapisuje svoj iskustva kako ne bi zaboravio bitne detalje.

Podijeli ovaj članak