Dodik: Alicia Kearns je muslimanska lobistkinja, zahvalnice joj uručuje lično reis Kavazović

1 min. čitanja

Premijer Velike Britanije Rishi Sunak poručio je svima koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH da ih sljeduju “mjere”.

Sunak je ovo kazao tokom sjednice Komiteta za vezu britanskog parlamenta, kao dio odgovora na pitanje predsjedavajuće Komiteta za vanjske poslove Alicie Kearns.  

Povodom njegove izjave, na Twitteru se oglasio predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik. Ni ovaj put nije “štedio” riječi, a pored Sunaka napao je i Aliciu Kearns i reisu-l-ulemu IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića.

– Britanski premijer u odgovoru na pitanje parlamentarke Kerns, muslimanske lobistkinje, kojoj zahvalnice uručuje lično reis Kavazović, kaže da će Velika Britanija preduzeti mjere protiv svih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH. Vjerujem da je tu mislio i na službenike svoje vlade, koji skoro 30 godina podrivaju suverenitet BiH – naveo je Dodik na Twitteru. 

Британски премијер у одговору на питање парламентарке Кернс, муслиманске лобисткиње, којој захвалнице уручује лично реис Кавазовић, каже да ће Велика Британија предузети мјере против свих који буду угрожавали суверенитет и интегритет БиХ. Вјерујем да је ту мислио и на службенике…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) July 4, 2023

Podijeli ovaj članak