Frontmen grupe Ramštajn: Lindeman oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

1 min. čitanja

Til Lindeman oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje, Njemačka je odustala od istrage protiv frontmena Ramštajna, saopšteno je iz kancelarije državnog tužioca u Berlinu.

U junu su berlinski tužioci otvorili istragu protiv Tila Lindemana nakon optužbi za “seksualne prestupe i distribuciju narkotika”. Lindeman je bio optužen za više slučajeva seksualnog zlostavljanja tokom koncerata.

Međutim, danas su tužioci objavili da su odustali od istrage, navodeći da nema dovoljno dokaza koji bi potkrijepili tvrdnje. Takođe nisu pronašli dokaze da je osumnjičeni počinio seksualni napad uz pomoć droga ili da je koristio svoju moć za seksualno iskorištavanje maloljetnica.

Uoči berlinskih datuma Ramštajnove turneje u julu, peticija pod nazivom “Nema pozornice za Ramštajn” prikupila je preko 75 hiljada potpisa, zahtijevajući da ne sviraju. Berlinski pročelnik za kulturu Džo Kialo izjavio je da iako je “na strani žrtava”, da “pravno ne postoji nikakva moć”.

Koncerti su se ipak nastavili prema rasporedu, na bečkom “Ernst-Happel” stadionu među više od 50 hiljada fanova demostrirali su svoju silu.

Podijeli ovaj članak