Aniston otkrila šta je skoro uništilo glumačku postavu serije “Friends”

2 min. čitanja

Glumačka postava Prijatelja poznata je po super jakoj vezi. To je razlog zašto smo svi vjerovali njihovim prijateljstvima na ekranu i zašto smo svi tako dugo željno iščekivali posljednje okupljanje. Ali u Hollywoodu, sve se radi o zarađivanju novca i napredovanju u karijeri, a ta intenzivna konkurencija često može dovesti do ljubomore i raspada prijateljstva.

Govoreći za časopis Wall Street Journal, Jennifer Aniston je priznala da je glumačka postava mogla biti razdvojena zbog razlika u platama, pogotovo jer su ona i David Schwimmer počeli zarađivati više u 2. sezoni, ali njih šest se povezalo i borilo za jednaku platu.

“Uništilo bi nas, mislim, da je neko financijski skočio”, rekla je.

Aniston je ranije rekla da se osjeća “nelagodno” zarađujući više od svojih kolega, rekavši: “Više se radilo o tome, ‘Radimo jednak posao i svi zaslužujemo da budemo nagrađeni na isti način.’ Ne bih se osjećala dobro kad bih išala na posao znajući da netko dobija x iznos, a ja nešto veći.”

Ona i Schwimmer zapravo su smanjili platu kako bi bili u skladu sa svojim kolegama, umjesto da se povećala plaća za ostala četiri glavna glumca. Međutim, do kraja serije svi su i dalje zarađivali nevjerovatnih milion dolara po epizodi (to su 24 epizode za sezonu 9 i 16 epizoda za sezonu 10), piše Yahoo.

“Milion dolara po epizodi, budimo iskreni, to je pomalo smiješno”, rekla je kokreatorica Marta Kauffman. “To je puno novca. Prenapuhano je. I ima nešto nerealno u tome.”

Podijeli ovaj članak