6 planeta ide retrogradno, a Merkur udara jače nego ikada – Niko neće biti pošteđen

2 min. čitanja

Avgust je na samom početku, ali nam je već pripremio mnoga kosmička iznenađenja. Ovog meseca čak šest planeta će se kretati retrogradno, pa nas očekuju Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i, naravno, zloglasni Merkur.

Početkom sedmice retrogradna Venera i Sunce su se udružili sa nepredvidivim Uranom i izazvali nagle promjene u svima nama. Možda ćete se suočiti sa nekim neočekivanim izazovima, tako da se ne plašite da razmišljate van okvira dok se krećete kroz preokrete, piše luftika.

Nemojte žuriti sa odlukama jer energija retrogradne Venere može učiniti neke od ovih nagona prolaznim. Mlad Mjesec 16. avgusta je u konjunkciji sa retrogradnom Venerom, koja dominira našim ljubavnim životima u narednih nekoliko nedjelja, i ovo može biti korisno vrijeme da preuzmete inicijativu za rješavanje bilo kakvih dugotrajnih problema u vezi ili konfliktnih želja koje su se pojavile u vašem srcu posljednjih dana.

Tako burno, ali sa mogućim srećnim ishodom 23. avgust je datum koji se obilježava u kalendaru jer je prvi dan sezone Djevice, kao i početak retrogradnog Merkura. Sunce u Djevici će vas natjerati, htjeli to ili ne, da potpuno protresete stvari i počistite svoj raspored te dovedete svoj život u red.

Nažalost, retrogradni Merkur u Djevici počinje istog dana, što može otežati jasno sagledavanje svih malih detalja života. Budite strpljivi prema sebi i drugima jer je ovo peta planeta koja se za sada pridružila retrogradnom timu.

Podijeli ovaj članak