Učenik Medicinske škole u Bihaću odlučio se na samoubistvo zbog loših ocjena?

2 min. čitanja

Mladić M. I. (17) iz Bihaća jutros je skočio s mosta u naselju Bakšaiš u Bihaću i još nije pronađen.

Odmah po prijavi policija je izašla na lice mjesta gdje su utvrdili tačnost dojave jer su na licu mjesta pronašli odjevne predmete i mobitel.

– Oko 6 sati dobili smo dojavu da postoji mogućnost da je jedno lice skočilo s mosta u Bakšaišu, da je dakle došlo do skoka u rijeku Unu.

Izašli smo na lice mjesta, policijski službenici su potvrdili tačnost dojave, tačnije pronašli su odjevne predmete i mobilni telefon. Vrši se uviđaj i pregled šireg korita rijeke Une.

Jedna od korisnica društvenih mreža, objavila je da se mladić odlučio na ovakav potez zbog loših ocjena u školi.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

Ja ne mogu ovo da vjerujem. Danas zbog loše ocjene učenik prvog razreda srednje Medicinske škole odlučio je da ugasi svoj život.
Zašto?Bože zašto? Jeli imao strah razgovorati s roditeljima?Jeli imao pritisak ?Dali smo zalutali kroz ovo vrijeme pa nemislimo dali djete ima neki problem..Dragi roditelji probudite se razgovarajte sa svojom djecom koja loša ocjena?

Jeli bila vrijednija od njegovog života?Ne dozvolite da djeca nam zbog pritiska traže riješenje u ovakvom tragičnom činu . Život ovog dječaka niko ne može vratiti.Jeli bila vrijednija ta loša ocjena od njegovog života?

Loša ocjena neće roditeljima vratiti život njihovog sina. Tuga, šok , kad čuješ zbog čega se ugasi mladi život a bio je samo prvi razred srednje škole, napisala je S.P. .

Podijeli ovaj članak