U čast tragično nastradale Bišćanke Azre Spahić gradit će se bunar u Africi –

2 min. čitanja

U čast preminule mlade doktorice iz Bihaća Azre Spahić, koja je život izgubila u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 26. maja u Sarajevu, u Africi će biti izgrađen bunar.

Naime, Spahić je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 26. maja nešto prije ponoći kada ju je automobilom udario Armin Berberović koji se trenutno nalazi u pritvoru.

U njenu čast i pamćenje, njene kolege iz Doma zdravlja i Medicinskog fakulteta su se odlučili na jedan lijepi gest.

“Uz podršku kolegica i kolega sa Medicinskog fakulteta odlučili smo se na izgradnju bunara u Africi u čast dr. Azre Spahić, kako bismo uz pomoć naše zajednice izgradili jedno trajno dobro za nju, i kako bismo očuvali sjećanja na sve ono što je Azra predstavljala. Azra je bila vesela i mlada djevojka puna života, uvijek spremna za savjetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima. Riječima se ne može opisati koliko je značila svojoj porodici, prijateljima i svojoj lokalnoj zajednici”, naveo je Fatih Ademović, Azrin kolega sa fakulteta.

Možda vas zanima:

Kako je dalje naveo Ademovć, cijena izgradnje jednog bunara iznosi dvije hiljade eura. Plan je da se uz pomoć lokalne zajednice sakupi novac za izgradnju jednog bunara, a ostatak prikupljenih sredstava će biti uložen u još neko trajno dobro.

Podijeli ovaj članak