U Africi će biti izgrađen bunar u čast preminule Azre Spahić: Možete i vi donirati

2 min. čitanja

U čast preminule mlade doktorice Azre Spahić, koja je život izgubila u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 26. maja u Sarajevu, u Africi će biti izgrađen bunar.

Naime, Spahić je poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 26. maja nešto prije ponoći kada ju je automobilom udario Armin Berberović koji se trenutno nalazi u pritvoru.

U njenu čast i pamćenje, njene kolege iz Doma zdravlja i Medicinskog fakulteta su se odlučili na jedan lijepi gest.

“Uz podršku kolegica i kolega sa Medicinskog fakulteta odlučili smo se na izgradnju bunara u Africi u čast dr. Azre Spahić, kako bismo uz pomoć naše zajednice izgradili jedno trajno dobro za nju, i kako bismo očuvali sjećanja na sve ono što je Azra predstavljala. Azra je bila vesela i mlada djevojka puna života, uvijek spremna za savjetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima. Riječima se ne može opisati koliko je značila svojoj porodici, prijateljima i svojoj lokalnoj zajednici”, naveo je Fatih Ademović, Azrin kolega sa fakulteta.

Kako je dalje naveo Ademovć, cijena izgradnje jednog bunara iznosi dvije hiljade eura. Plan je da se uz pomoć lokalne zajednice sakupi novac za izgradnju jednog bunara, a ostatak prikupljenih sredstava će biti uložen u još neko trajno dobro.

Građani će donacije za izgradnju bunara moći ostaviti na četiri lokacije u Sarajevu.

Zgrada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Lijepe kućne stvari (ARIA Mall treći sprat spratu)

Dom Zdravlja Stari Grad Sarajevo

Buybook Sarajevo (Radićeva)

Samusa (Mudželiti Veliki 7, Baščaršija).

Akcija prikupljanja novčanih sredstava trajat će 10 dana, počevši od danas.

Također, otvoren je i bankovni račun putem kojeg građani također mogu izvršiti donaciju novca, a nalazi se u objavi Ademovića.

Podijeli ovaj članak