U Bihaću otvoren ‘3. sajam obrta 2023’, proizvode izložilo oko 40 obrtnika

2 min. čitanja

U organizaciji Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona danas je otvoren “3. sajam obrta 2023“ na kojem učestvuje oko 40 obrtnika koji su na oko 1.200 kvadratnih metara površine izložili proizvode u zatvorenom prostoru na Gradskoj otoci u Bihaću. Sajam je međunarodnog karaktera i trajat će narednih pet dana.

Posebnu novost i dio sajma predstavlja kulturno-zabavni program, koji će biti upriličen s ciljem prezentacije kulturne baštine i naslijeđa ovog kraja.

“Ono što mogu reći jeste da će naredni, 4. sajam obrta biti ponovo u sastavu jubilarnog sajma EKOBIS. Svim izlagačima želim uspješan rad i dobre poslovne susrete, a posjetiocima ugodnu zabavu jer imat ćemo svaki dan poslije 19 sati kulturno-zabavni program i ovim putem molim građane da dođu i prisustvuju programu”, poručio je predsjednik Obrtičničke komore USK Enes Arapović.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je istako značaj održavanja ovakvih sajmova, kazavši da su obrti pomalo nepravedno zapostavljeni u odnosu na privredu.

“Obrti čine značajan dio naše privrede i zbog toga zaslužuju da imaju svoje mjesto i pažnju organa vlasti, počevši od lokalnog do najviših nivoa jer zasigurno svojim radom i trudom doprinose razvoju privrede ali i privrednom rastu i doprinosu u lokalnoj zajednici i šire. Zbog toga im želim ugodnu prezentaciju na ovom sajmu i da pokažu ono što oni zapravo jesu značajan faktor privrede”, kazao je Sedić

Vlada Unsko-sanskog kantona u ovom mandatu i kapacitetu s kojim raspolaže, poduzela je snažan korak ka funkcionalnoj razvojnoj komponentni budžeta i resursa s kojima raspolaže, a s ciljem da pomogne poljoprivrednike, obrtnike, male i velike privrednike.

“Upravo smo i ovu manifestaciju kao Vlada značajno pomogli, kako bismo osigurali mogućnost da se naši obrtnici predstave, da razmotrimo načine unapređenja poduzetništva koje predstavlja veliki potencijal i veoma je važno za naš kanton. Sajamske manifestacije kao ova su mjesto susreta i nezaobilazna platforma za poslovno povezivanje, otvaranje kontakata, suradnje i stvaranja partnerstva između poduzetnika i obrtnika u regionalnom kontekstu”, istako je savjetnik premijera USK-a Husnija Kudić.

Podijeli ovaj članak