Sumnjiva smrt Mehure Handanovića iz Bihaća: “Prirodnu smrt utvrdio i ljekar mrtvozornik, pa mu našli metak u grudnom košu”

2 min. čitanja
Mehura Handanović, 55-godišnjak iz sela Vikići kod Bihaća koji je navodno umro prirodnom smrću 31.oktobra u susjednoj Hrvatskoj u mjestu Sadilovac, općina Rakovica, u Karlovačkoj županiji, ubijen je iz vatrenog oružja, prenosi USKvijesti.
Za sada nepoznati ubojica pucao je i usmrtio ga sleđa.

Handanović je, navodi se, radio na farmi muznih krava Promilk u Sadilovcu i navodno umro 31.oktobra u 9,20 sati, piše USKvijesti.

Prirodnu smrt je utvrdio i ljekar mrtvozornik. No, na traženje porodice na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću danas je urađena obdukcija i utvrđeno je da je 55-godišnji Handanović ubiijen iz vatrenog oružja.

Patolozi su metak pronašli u tijelu ubijenog u predjelu grudnog koša, nezvanično saznaje normala.ba.

Obdukciji je prisustvovao i policijski istražitelj MUP USK.

Iz nepotvrđenih izvora, prenosi se da je hrvatska policija bila na uviđaju na mjestu navodne prirodne smrti Mehure Handanovića, ali je nepoznato na koji način je izmanipulirana da nije uočila smrtnu povredu na leđima. Porodica je zakazala dženazu ubijenom 4.novembra u Vikićima na mezarlucima Hrust-Vikići.

Nesumnjivo je da će hrvatski istražitelji nakon ove informacije dobiti zadatak da utvrde ukolnosti ubistva 55-godišnjeg Mehure Handanovića kao i da identificiraju ubojicu i saznaju motiv ubistva. Ubijeni je 14 godina radio na farmi muznih krava PRO MILK koja je ranije bila uvlasništvu KIM-a odnosno Dukata. Svakoga dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Mahur je bio porodičan čovjek i nesklon sukobima. Osim ožalošćene porodice, supruge, sina, dvije kćerke i ostale rodbine u ožalošćene je upisana i kolektiv firme PRO MILK-a. Ova je firma zbog nedostatka radnika uzimala radnike iz BiH, a u njoj su povremeno zapošljavani i radnici iz Indije.

Podijeli ovaj članak