Sud u Bihaću odbio tužbu Fikreta Abdića protiv Vlade USK

2 min. čitanja

Odbijena je tužba tužitelja Općine Velika Kladuša koju zastupa načelnik Fikret Abdić, a koju je podnio Kantonalnom sudu u Bihaću protiv Ministarstva pravosuđa USK-a. RTVUSK je u posjedu prve stranice ovoga Rješenja, gdje se vidi da je tužilac tužio Ministarstvo a radi poništenja akta za davanje Rješenja za izradu poništenja pečata Općinskoga vijeća Velika Kaduša 16. marta ove godine…

Podsjetimo, ovim Rješenjem Općinskom vijeću Velika Kladuša, a na čije čelo krajem januara, na nastavku 14. Redovne sjednice OV-a za predsjedavajuću je izabrana Bisenija Mušedinović, data je saglasnost Ministarstva pravosuđa USK-a za izradu novoga pečata Vijeća, jer prvotni pečat je Tužilaštvo USK-a izuzelo kao dokazni materijal na osnovu krivične prijave koju su podnijeli vijećnici koji čine parlamentarnu većinu u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

Time je ustvari potvrđeno još jednom da je nova parlamentarna većina u Kladuši ona u kojoj nisu vijećnici Laburističke stranke, stranke koju predvodi načelnik i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

Na naš upit o stavu spram ove pravne stvari Ministarstvo pravosuđa i uprave USK se zahvalilo na interesovanju u pogledu ove pravne situacije te kako ‘Ministarstvo pravosuđa i uprave neupitno vjeruje u postojanje pravne države i vladavinu prava u našoj zemlji. U tom smislu bez odlaganja ćemo postupati, kako po ovoj, tako i po svim ostalim presudama sudova u Bosni i Hercegovini’ – navodi se u dopisu resornog ministra Dragana Polimanca.

Možda vas zanima:

Podijeli ovaj članak