Široki Brijeg doveo trenera koji je prošle sezone iz Lige prvaka izbacio Manchester City, Borussiju i Milan

2 min. čitanja

Marijan Budimir novi trener je Nogometnog kluba Široki Brijeg.

Četrdesetdvogodišnji stručnjak na Pecaru stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske ekipe HNK Hajduk Split.

Budimir je i kao igrač bio dio Hajdukove škole fudbala, iz koje se još kao kadet otisnuo u italijanski Udinese Calcio 1896, a zatim je tijekom karijere nastupao za klubove u Sloveniji, Litvaniji i Hrvatskoj. Od aktivnog igranja fudbala oprostio se 2014. godine kada je i formalno “okačio kopačke o klin”.

Odlučio se tada za trenerski posao koji je započeo u rodnom gradu, doduše u školi fudbala RNK Split, gdje je vrlo rezultatima privukao pozornost na svoj rad i na ljeto 2016. prešao na Poljud.

U Hajdukovoj školi fudbala postupno se razvijao i čekao svoju priliku, stručno se usavršavao, između ostaloga u španskom Villarreal CF, da bi dočekao svoje vrijeme i potvrdu svoje kvalitete.

U ljeto 2020., nakon čak osam godina čekanja doveo je juniore Hajduka do naslova prvaka Hrvatske. No, tu nije stao s uspjesima, nego je isto učinio i sljedeće dvije sezone, a kruna svega je bila prošla sezona kada je s juniorima splitskih Bilih postao viceprvak Europe. Na putu do finala izbacio je Gabalu, Apoloniju, Shakhtar, Manchester City, Borussiju Dortmund i Milan.

Ovaj trijumfalni put Hajdukovih juniora unazad tri godine zapravo je Budimirov put – koji sada nastavlja u seniorskom fudbalu kao trener Širokog Brijega.

Podijeli ovaj članak