SRAMOTNO! Smijenjeni direktor vrtića u Sanskom Mostu ne da pečat

1 min. čitanja

Privremeni upravni odbor Dječijeg vrtića “Krajiška radost” u Sanskom Mostu prošle sedmice održao je konstituirajuću, a nakon nje i prvu radnu sjednicu na kojoj je jednoglasno razriješio dužnosti direktora Elvedina Muminovića, inače člana SDP-a, objavila je IN MEDIA.

Sada već bivši direktor opstruirao je rad upravnog odbora i nije im dozvolio održavanje sjednice u prostorijama vrtića, kako bi na bilo koji način spriječio svoju smjenu. Već danima nosi službene pečate sa sobom i zaključava sve službene prostorije kako upravni odbor ne bi održao sjednicu.

Još jučer je stiglo rješenje Ministarstva obrazovanja USK, odnosno Vlade USK o njegovoj smjeni i imenovanju v.d. direktorice iz reda uposlenih do okončanja konkursne procedure za novog direktora.

Uskoro pišemo o navodnim radnjama smijenjenog direktora, od nezakonitog otpuštanja radnice, pritužbi roditelja na primanje djece u vrtić preko stranačke pripadnosti, mobinga i straha na radnom mjestu pojedinih uposlenika.

.

Nadamo se da policija neće morati intervenirati u ustanovi koja se bavi odgojem djece.

Navodno će u ovom slučaju morati reagirati Ministarstvo obrazovanja USK i poslati službenu komisiju koja će izvršiti smjenu direktora Muminovića.

Podijeli ovaj članak