Slovenac priveden zbog ubistva Edina Delića iz Krajišnika

2 min. čitanja

Državljanin Slovenije (44) sumnjiči se da je nedavno na području Žaleca u Sloveniji ubio 42-godišnjeg čovjeka porijeklom iz BiH, Edina Delića. Policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla više od 50 kilograma raznih droga, prenose slovenski mediji. Osumnjičeni je također optužen za iznudu, zajedno sa 44-godišnjim državljaninom Srbije, zbog proizvodnje i distribucije droge.

Prema izvještaju Policijske uprave Celje, istražitelji su utvrdili da je 5. rujna 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine ubijen vatrenim oružjem, dok je počinitelj pobjegao s mjesta zločina. Nakon toga, policija je izvršila 11 pretresa na različitim lokacijama u vlasništvu 44-godišnjeg slovenskog državljanina. U prostorijama unutar jedne poslovne zgrade pronađene su ilegalne droge u količini većoj od 50 kilograma.

Osumnjičeni je također optužen za iznudu jer je prijetio smrću ljudima povezanim s ubijenim, koristeći više telefonskih brojeva. Tijekom pretresa jedne od kuća u kojima je pronađena droga, policija je uhapsila 44-godišnjeg državljanina Srbije s privremenim boravkom u Sloveniji. Sumnja se da je zajedno s osumnjičenim za ubojstvo umiješan u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i distribucije opojnih droga.

Nakon daljnjeg prikupljanja informacija i istraživanja, policija je utvrdila da se, osim spomenute dvojice, za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i distribucije droge sumnjiči i nepoznati počinitelj. Obojica, slovenski i srpski državljanin u dobi od 44 godine, privedeni su istražnom sucu koji je odredio pritvor za obojicu.

Intenzivna istraga ubojstva i kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i distribucije droge još uvijek je u tijeku radi utvrđivanja ostalih mogućih sudionika u navedenim kaznenim djelima.

Edin Delić, 42-godišnjak iz Ključa, ubijen je u Celju, gdje je radio kao strani radnik. Živio je sam u jednoj od soba u zgradi u kojoj se dogodilo ubojstvo, a većina stanara u toj zgradi su stranci.

Podijeli ovaj članak