Senad Hadžifejzović proglašen za počasnog građanina Grada Bihaća, evo koji su ostali dobitnici priznanja

2 min. čitanja

Povodom 764 godine postojanja Bihaća danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni gosti i zvanice iz Bosne i Hercegovine i regiona, uključujući federalnog premijera Nermina Nikšića, ministre u Vladi Federacije BiH Kemala Hrnjića, Tonija Kraljevića i Vojina Mijatovića, te predsjednicu Federacije Lidiju Bradaru.

Priznanje “Počasni građanin Bihaća“ dobio je novinar i vlasnik Face TV Senad Hadžifejzović, za istaknuti lični doprinos u sferi društvenog života, za promicanje vrijednosti demokratskog društva kroz građanski koncept moderne evropske države, uz poštivanje ljudskih prava, te promicanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg gradskog priznanja Povelje “26. februar” je dugogodišnji uspješni bihaćki privrednik Adem Ibrahimpašić za izuzetna ostvarenja i postignuća u privrednom sektoru, koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća.

Dobitnici nagrade Grada Bihaća “Japodski konjanik” su Dženan Midžić, Hassan Selimović, Farah Jušić i Ivona Murk. Ova nagrada dodjeljuje se talentovanim i uspješnim mladim ljudima za njihove rezultate i doprinos u nauci, kulturi, sportu, umjetnosti i promociji vrijednosti grada na Uni.

Specijalna priznanja gradonačelnika Bihaća dobili su umjetnica Selma Selman i ekipa dokumentarnog filma “Ekspedicija na tri rijeke“. Dodijeljene su i Plakete branilaca – oslobodilaca Bihaća, te gradske plakete i zahvalnice.

“Drago mi je da smo i ove godine dostojanstveno obilježili Dan grada, uz naše brojne prijatelje, partnere, počasne goste i zvanice. Priznanja i nagrade su samo skromni izraz zahvalnosti za odbranu, promociju i doprinos razvoju našeg grada” – rekao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać prethodila je degustacija velike rođendanske torte na platou crkve “Sv. Ante Padovanskog“ u središtu grada, a program obilježavanja 764. godine postojanja Bihaća nastavit će se revijalnom malonogometnom utakmicom gradskih vijećnika i uposlenika gradskih preduzeća i ustanova.

Podijeli ovaj članak