Sanski Most: Zub vremena nagrizao vodenicu, građani traže da se ukloni

2 min. čitanja

Grupa građana Sanskog Mosta uputila je zahtjev lokalnim vlastima za uklanjanje drvenog objekta na ušću rijeke Zdene u Sanu, u samom centru grada, koji se nalazi u ruševnom stanju i može da ugrozi nečiju sigurnost.

Ovaj objekat je trebalo da bude replika vodenice, koja se u prošlosti nalazila na tom mjestu, ali iz nepoznatih razloga nikada nije izgrađen do kraja, pišu Nezavisne

 

“Zbog nemara, propadanja i zuba vremena, danas objekat izgleda prilično loše, s konstrukcijom koja se nagnula, pa se stiče utisak da bi objekat svakog časa mogao pasti u rijeku Zdenu. Osim toga što estetski ružno izgleda, moglo bi se dogoditi da neko nastrada”  kaže Nađa Nukić, općinska vijećnica.

Nedovršena vodenica je vremenom postala mjesto gdje vrijeme provode beskućnici, pa i lica koja konzumiraju alkohol i narkotička sredstva, te se u unutrašnjosti mogu pronaći gomile smeća i odbačenih stvari.

Iako je u prošlosti u nekoliko navrata također ukazivano na stanje ovoga objekta, do sada po ovome pitanju ništa nije urađeno.

U općinskoj inspekciji saznajemo kako su upoznati sa zahtjevom građana te da će u narednom periodu poduzeti korake kako bi se pokušao riješiti ovaj problem.

Inače, u prošlosti je na vodotoku Zdene, neposredno prije njenog ušća u Sanu, postojao veliki broj vodenica, ali do danas niti jedna nije sačuvana.

Podijeli ovaj članak