Ružnić o SIPA-inom pretresu njegovog kabineta: Nadam se da ovo nema veze s uspostavom vlasti…

2 min. čitanja

Mustafa Ružnić, premijer Unsko – sanskog kantona, oglasio se saopćenjem za javnost nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva USK, pretresla njegov kabinet u Vladi, kao i Službu za zapošljavanje USK. 

Ružnić je naveo i to kako se nada da “ove aktivnosti nisu ni na koji način povezane s aktuelnim političkim momentom u BiH, kada se formira vlast na nivou BiH i da nisu pokušaj opstruiranja uspostave nove izvršne vlasti u USK”.

Tokom dana pojedini mediji, pozivajući se na izvoe iz USK, su objavili da bi ova akcija mogla imati veze sa političkim sukobom NES-a, kojem pripada Mustafa Ružnić i NiP-a, na čijem je čelu Elmedin Konaković. Obje stranke su dio “Osmorke”.

 

– U potpunosti podržavam rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, pa tako podržavam i aktivnosti koje su danas provedene u prostorijama Vlade USK i Zavoda za zapošljavanje USK.

I ja kao premijer, a i Vlada na čijem sam čelu, već godinama pokazujemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida i oblika zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja i uvijek smo na raspolaganju nadležnim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Također, želim istaknuti korektan i profesionalan odnos svih učesnika akcije nadležnih policijskih i pravosudnih agencija i organa.

Kao legalista i čovjek koji je na poziciji premijera, s ostalim članovima Vlade USK do sada sam svojim radom uspješno odgovarao na brojne izazove i krize s kojima se USK-a i njegovi građani suočavaju posljednjih godina, nadam se samo da ove aktivnosti nisu ni na koji način povezane s aktuelnim političkim momentom u BiH, kada se formira vlast na nivou BiH i da nisu pokušaj opstruiranja uspostave nove izvršne vlasti u USK.

U dubokom uvjerenju da će provesti brzu, efikasnu i profesionalnu istragu i dalje stojim na raspolaganju svim nadležnim institucijama – navodi se u saopćenju za javnost Mustafe Ružnića, premijera USK.

 

Podijeli ovaj članak