Promjene u Gradskom vijeću Bihaća: SDA izgubila većinu, SBiH podržala PoMAK i stranke Trojke

Dodaj komentar
1 min. čitanja

Nova većina preuzela je kontrolu nad Gradskim vijećem Bihaća, zamijenivši prethodnu koaliciju PoMAK-SDA. Nova većina formirana je na vanrednoj sjednici vijeća koju je sazvalo 16 vijećnika iz različitih političkih stranaka.

Nova većina, koju čine stranke PoMAK, Narod i Pravda, Stranka za BiH, Naša stranka, SDP, SBB, kao i dvoje nezavisnih vijećnika Elvira Selmanović i Sulejman Kulenović, postignuta je putem aktivnih pregovora i dijaloga. Cilj novog saveza je stvaranje stabilne i efikasne vlasti.

Na dnevnom redu sjednice bila su dva prijedloga – razrješenje i imenovanje predsjednika i članova radnih tijela, kao i zamjena zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Bihać.

Dosadašnje zamjenike predsjedavajućeg Asmir Budimlić i Edin Bašagić (SDA) zamijenili su Šeherzada Delić (Naša stranka) i Adnan Lipovača (SBiH).

Nova politička većina najavila je da će se fokusirati na rješavanje ključnih pitanja poput infrastrukturnog i privrednog razvoja te donošenja važnih odluka koje će utjecati na građane grada na Uni.

Ova promjena u Gradskom vijeću Bihaća ima za cilj stvaranje boljih uslova za građane i unapređenje života u tom gradu.

Izvor: FENA

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare