Prezentirana prva topografska karta kompletnog područja Nacionalnog parka Una

2 min. čitanja

Riječ je o generalnoj topografskoj karti koja je izrađena u razmjeri 1:100.000

Predstavnici Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” danas su prezentirali prvu vlastitu topografsku kartu, koja je izrađena uz pomoć domaće firme Adverto media.

-Ovo je prva topografska karta kompletnog područja Nacionalnog parka Una od 19.800 hektara, ali i sa kontakt zonama. To je još jedan korak naprijed u planiranju, odnosno realizaciji naših programskih ciljeva. Poslužit će kao osnova svim planerima, urbanistima i svima onima koji se bave urbanim planiranjem i izradom regulacionih urbanističkih planova, posebno za naše interesno područje Nacionalnog parka Una. Vjerujem da će itekako biti od pomoći i našim posjetiteljima i turistima – kaže direktor Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarildo Mulić.

Riječ je o generalnoj topografskoj karti koja je izrađena u razmjeri 1:100.000.

-Karta će zapravo biti podloga za sve ostale aktivnosti vezane za informativne sadržaje u Nacionalnom parku. Ima višestruki značaj. Uključit će određene toponime koji se nalaze u samom području, gdje ćemo po prvi put na jednom mjestu imati sve sadržaje koji se tiču Nacionalnog parka Una. Koristi će, između ostalih, imati i hotelijeri i ugostitelji, jer će izuzetna karta biti na raspolaganju svim njihovim gostima – kazao je vlasnik i direktor firme Adverto media u Bihaću Orhan Midžić.

Na osnovu ove topografske karte uslijedit će i aktivnosti na izradi mapa biciklističkih i rekreativnih staza u samom Nacionalnom parku Una.

Autor: Fena

Podijeli ovaj članak