Potvrđeno od Tužilaštva USK-a: Određeno novo ročište za izjašnjavanje Fikreta Abdića o krivnji za zloupotrebu položaja

1 min. čitanja

Podsjećamo, Fikret Abdić se potvrđenom optužnicom tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti jer je kao načelnik donio pravilnik po kojem je “oduzeo” pečat Općinskom vijeću Velike Kladuše i odbio potom da ga vrati…

BIHAĆ/VELIKA KLADUŠA, 22. novembra – Nakon što je nekoliko puta odgođeno ročište na kojem se Fikret Abdić trebao izjasniti o krivnji za zloupotrebu položaja, za koju ga tereti Tužilaštvo USK u slučaju „Pečat“, ponovno je zakazano za 11. decembar – potvrđeno nam je to iz Kantonalnog Tužilaštva. Posljednje ročište je bilo odgođeno jer je Abdićev branilac Hamdija Veladžić tražio izuzimanje od postupanja Tužilaštvo USK. Federalno tužilaštvo je odbacilo takav zahtjev kao nedopušten.

Podsjetimo, Abdić se potvrđenom optužnicom tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti jer je kao načelnik donio pravilnik po kojem je “oduzeo” pečat Općinskom vijeću Velike Kladuše i odbio potom da ga vrati. Time je onemogućio Općinsko vijeće da koristi svoj pečat kako bi ovjeravali akte i opstruirao da ti akti budu objavljivani u Službenom glasniku Velike Kladuše.

Podijeli ovaj članak