Potvrđeni kandidati Skupštine USK za delegate Doma naroda Parlamenta FBiH

2 min. čitanja

Potvrđeni su kandidati Skupštine Unsko-sanskog kantona za delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. U ovom kantonu bi u petak, 2. decembra, trebalo biti odlučeno ko će biti delegati.

U Skupštini USK bira se osam delegata, i to tri iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog naroda te po jedan delegat iz reda hrvatskog naroda i iz reda Ostalih.

Kako saznaje Klix.ba, kandidati NiP-a za delegate iz reda bošnjačkog naroda su Azhar Sejarić, Zikrija Duraković i Jasmin Hušić.

Kandidati SDA za delegate iz reda bošnjačkog naroda su Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović, dok su kandidati DF-a za delegate iz reda bošnjačkog naroda Sanil Hasić i Samir Ikanović.

Kandidate za delegate iz reda bošnjačkog naroda imaju SDP i NES. SDP-ovi kandidati su Almin Hopovac i Fatka Kulenović, dok su NES-ovi kandidati Emir Dautović i Amir Murić.

Mladen Lonić iz SDP-a je jedini kandidat za delegata iz reda srpskog naroda. S obzirom da je samo jedan kandidat za delegata iz reda srpskog naroda, a da se biraju tri delegata, izgledno je da će preostala dva delegata biti birana u drugim kantonima.

Senita Handukić iz DF-a je jedina kandidatkinja za delegata iz reda Ostalih i sigurno je da će ona biti izabrana s obzirom na to da se bira jedan delegat iz reda Ostalih.

Kandidati za delegate iz reda hrvatskog naroda su Ines Delić (SDA), Tanja Šantić (NES) i Elvira Abdić-Jelenović (Laburisti), a podsjećamo da se bira jedan delegat iz reda hrvatskog naroda.

klix

Podijeli ovaj članak