Pogledajte upad Specijalne jedinice FUP-a u jedan objekat tokom akcije u Krajini (VIDEO)

1 min. čitanja

Specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) je uz asistenciju MUP-a RS-a u okviru saradnje s Europolom u projektu “Balkanski kartel” jučer sprovela veliku akciju kodnog naziva “DM tetris”.

Kako Klix.ba saznaje, uhapšeno je sedam osoba, a pretresi su izvršeni na 13 lokacija na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni se terete za niz teških krivičnih djela kao što su neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Akcija je realizirana pod nadzorom tužitelja Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH.

Sve je koordinirano u saradnji s policijskim agencijama u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije).

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić zahvalili su se policijskim službenicima koji su učestvovali u uspješnoj provedenoj akciji.

“Federalna uprava policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova je još dokazala da ima kapacitete odgovoriti najsloženijim međunarodnim operacijama”, saopćeno je.

Pogledajte snimak upada jedinice FUP-a u objekat tokom akcije u Krajini, a o akciji više čitajte na ovom linku: https://t.co/acxYnNiPU2 pic.twitter.com/IHJFxocs5s

— TV N1 Sarajevo (@N1infoSA) May 25, 2023

Podijeli ovaj članak