Osjetio sam potrebu da ih posjetim, njihova bol je zaista velika ali i sabur

3 min. čitanja

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio je porodicu rahmetli dr. Azre Spahić, koja je tragilčno preminula usred saobraćajne nesreće koja se desila proteklog petka u Sarajevu. Dženaza rahmetli dr. Azri je klanjana u Bihaću prije tri dana, a muftija Kudić zbog odsustva iz Bosne i Hercegovine nije mogao stići na dženazu.

Izrazio je želju da posjeti porodicu i lično im pruži ljudsku toplu riječ i podršku u savladavanju tuge i boli koja ih je snašla. Porodica je zahvalna muftiji Kudiću na posjeti i lijepim riječima i zahvalna je i njihovom imamu hafizu Abdurahman-ef. Osmanoviću, koji je pružio veliku podršku porodici i bio im na raspolaganju cijelo vrijeme.

– Nakon što sam čuo sve najbolje o dr. Azri Spahić i nisam mogao prisustvovati dženazi, osjetio sam potrebu da ih posjetim i da im na ovakav način izrazim svoje suosjećanje i ta’ziju. Pored svega lijepog što smo čuli o našoj rahmetli dr. Azri, uvjerio sam se da je cijela porodica jedna dobra i čestita bosanska porodica, koja strpljivo podnosi veliki bol uslijed gubitka voljene osobe. Imao sam potrebu da im preporučim da što više čitaju i slušaju Kur’an, jer je Kur’an lijek, pogotovo za slomljena i tužna srca. Pokušavam sabrati utiske, od kako se desila ova nesreća razmišljam i pokušavam da se suosjećam sa porodicom. Međutim, otac Goran, majka Aida, brat Adnan i snaha Najra su zaista na visokom nivou vjere i ubjeđenja u Božije određenje i veoma hrabro i strpljivo se nose sa ovim iskušenjem. Njihova bol je zaista velika, ali je i njihov sabur isto toliko velik i poseban. Koristim ovu priliku da zahvalim imamu hafizu Abdurahman-ef. Osmanoviću, koji je pružio ljudsku podršku ovoj porodici i svim dobrim ljudima, a mnogo ih je, koji su se stavili na raspolaganje, bili na usluzi porodici rahmetli Azre i svima onima koji su u svojim dovama i suosjećanju bili sa porodicom – poručio je nakon posjete muftija Kudić.

Porodica rahmetli dr. Azre Spahić se zahvalila cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću i njegovim saradnicima što su ih posjetili, te su ovom prilikom iskazali zahvalnost svim dobrim ljudima koji su bili uz njih u ovom teškom trenutku iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

U pratnji muftije Kudića su bili glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović

Podijeli ovaj članak