Opozicija u Krajini najavljuju koaliciju i zajednički nastup

2 min. čitanja

Narod i pravda, SDP, PoMAK i Naša stranka najavili su moguću međusobnu saradnju i zajednički nastup u Unsko-sanskom

Kako je saopćeno stranke će u narednom periodu nastojati postići sporazum o koaliranju čiji cilj će biti usaglašavanje oko reformi u svim ključnim oblastima.

Ove stranke su najavile da će nastojati pronaći partnere u Skupštini Unsko-sanskog kantona kako bi ostvarile snažan koalicijski kapacitet. Cilj je suzbijanje političkog iskorištavanja i uspostavljanje odgovorne uprave na svim nivoima vlasti.

Ove četiri stranke su najavile da će raditi i na koordiniranom pripremanju za naredne lokalne izbore 2024. godine gdje god to bude moguće. Fokus će biti na uspostavljanju kvalitetnog obrazovnog sistema, unapređenju zdravstvene zaštite, razvoju poljoprivrede, vodoprivrede, energetike, šumarstva i socijalne zaštite građana.

Čitajte u nastavku:

Dodatno, stranke će iskoristiti svoje kapacitete i predstavnike na višim nivoima vlasti kako bi završile postojeće projekte i osmislile nove. Ovo obuhvata infrastrukturne projekte, energetsku neovisnost, unapređenje poljoprivrede i održivo upravljanje šumama.

“Na ovaj način predstavnici stranaka u Skupštini USK i na nivou FBiH istakli su posvećenost provođenju reformi i ostvarivanju pozitivnih promjena u svim ključnim oblastima. Njihov zajednički cilj je izgradnja prosperitetnog i održivog Unsko-sanskog kantona”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, vlast u USK čine NES, SDA, SBiH i DF.

Podijeli ovaj članak