Oglasio se Nijaz Nanić: Pojedini oficiri 5. korpusa bili ljubomorni i zavidni, radili su Izetu o glavi

1 min. čitanja
Izet Nanić, general Armije Republike Bosne i Hercegovine, heroj oslobodilačkog rata bio je komandant 505. viteške bužimske brigade 5. korpusa Armije RBiH.

Nakon 27 godina prvi put je objavljeno pismo koje je rahmetli Izet ostavio iza sebe, u jednom od svojih ratnih dnevnika.

Nakon niza medijskih obračuna od pristalica SDA stranke, Nijaz Nanić zamolio je sve građane ali i pripadnike 5. korpusa sljedeće

“Zamolio bh. građane da ne nasjedaju na provokacije onih koji zlonamjero tumače moje objave i siju mržnju među nama. Ostanimo mirni, dostojanstveni i strpljivi !!!

Rahmetli Izet svima nama je ostavio lični zapis iz kojeg se jedino može vidjeti gorka činjenica kojom nam kazuje da su postojali pojedini oficiri 5. korpusa, koji su bili ljubomorni, zavidni i nažalost, što je najtragičnije, radili mu o glavi u trenutcima kada je on sa svojom 505. brigadom nastojao spasiti narod bihaćkog okruga od najgoreg scenarija (primjer tragedije u genocidu koji se desio u Srebrenici).

Ni u jednom momentu niko nije osumnjičio bilo koga sa naše strane za ubistvo rahmetli Izeta. Svako dobro na putu istine i pravde….

Podijeli ovaj članak