Mladi Krajišnici zaplakali nakon Marša mira: Dijelimo istu sudbinu. I mi smo prošli mnogo toga u Krajini, ali ovo… (VIDEO)

1 min. čitanja

Oko 6.000 ljudi, koji su prije tri dana krenuli iz Nezuka, stigli su u Potočare duž trasom kojom su se Srebreničani u ljeto 1995. godine pokušavali probiti do slobodne teritorije u Tuzli ili Kladnju. Među njima su bili i mladi Krajišnici koji su također preživjeli ratne strahote. Kada su ulazili u Potočare, neki od njih su zaplakali pred kamerama N1 televizije.

Dženan Muslimović (25) iz Krajine prvi put je učestvovao u Maršu mira. “Ne znam, teško je ovo što smo prošli i doživjeli. Trenutak kada se stigne ovdje je poseban. Želimo im barem na ovaj način odati počast”, rekao je, sa suzama u očima.

Jedan od njegovih kolega iz Krajine se pridružio plačući, izjavivši: “Vidjeli smo kišobrane, odjeću, obuću, deke, jorgane… Dijelimo istu sudbinu. I mi smo prošli mnogo toga u Krajini, ali ovo… Svi ovi ljudi… Ne znam.”

Oni su istakli da još nisu vidjeli pravdu za zločine počinjene u Krajini, ali izražavaju nadu da će pravda jednog dana biti zadovoljena. “Zločini od Ključa, Sanskog Mosta i Prijedora ne smiju biti zaboravljeni”, poručili su.

.

Video pogledajte OVDJE

Podijeli ovaj članak