Ministar Isak i predsjedavajući Skupštine USK Zikrija Duraković razgovarali o sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH

1 min. čitanja

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak je sa predsjedavajućim Skupštine Unsko-sanskog kantona Zikrijom Durakovićem razgovarao o sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH, ali i prijemu kadeta iz USK-a koji bi u narednom periodu trebali pohađati višemjesečnu obuku na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a.

Sagovornici su konstatirali da je policiji u USK-u neophodno značajno popunjavanje ljudskih resursa s ciljem jačanja policijskih snaga koje su se pokazale kao jedan od osnovnih stubova stabilnosti i sigurnosti društva.

Ministar Isak je istakao da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova uraditi sve da pomogne da se kadeti na Policijskoj akademiji FMUP-a osposobe da mogu odgovoriti svim sigurnosnim izazovima.

Na sastanku je zaključeno da je dosadašnja saradnja Federalnog MUP-a sa institucijama u USK-a uspješna te da će ona biti produbljena i unaprijeđena u budućnosti.

Duraković je zahvalio na podršci koju FMUP sa ministrom Isakom na čelu pruža MUP-u USK-a, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću FMUP-a.

federalna.ba/Fena

Podijeli ovaj članak