Maturanti u Velikoj Kladuši pronašli novčanik s novcem pa ga vratili vlasniku

2 min. čitanja

Da još uvijek ima dobro odgojenih i poštenih ljudi dokaz su mještani mjesne zajednice Zborište u opštini Velika Kladuša.

Dokaz je to današnji pronalazak novčanika sa novcem i ličnim dokumentima koji su pored ceste pronašli Elvedina , Hazim i Benjamin.

Ni u jednom trenutku nisu pomislili zadržati novčanik s novcem za sebe nego su se odma dali u potragu za vlasnikom. Oteto je prokleto i mi želimo mirno spavati, navode pošteni pronalazači.

Za veoma kratko vrijeme nakon Elvedinine objave na svom Facebook profilu te snalažljivošću Hazima i Benjamina koji su vlasnika pronašli na društvenoj mreži Facebook i odmah javili da pronađene stvari vlasnik može kod njih preuzeti.

Možda vas zanima:

Ogroman je osjećaj ponosa koji me emotivno obuzeo kada sam svog rođaka i porodicu Šekić obavijestila da je sve pronađeno, piše Sanajda  na svom Facebook profilu.

Da, fascinirala, me brzina provjere informacija o vlasniku kako bi se što prije čovjek obavjestio da je sve pronađeno i da je na sigurnom mjestu kod pronalazača a radi se o dječacima koji su maturanti osnovne škole. Ponosna sam kao njihova direktorice OŠ “Crvarevac” na njih, navodi Sanajda.

Veliko hvala divni ljudi, možda niste ni svjesni svoje veličine. Allah vas trostruko nagradio za ovu gestu, piše na kraju objave.

Podijeli ovaj članak