KRAJ MANDATA / Policijski komesar MUP-a USK Mujo Koričić razriješen dužnosti

1 min. čitanja

Danas je u Bihaću održana sjednica Vlade USK s nekoliko tačaka dnevnog reda, a jedna od njih je i razriješene komesara Koričića.

Naime, ministri su danas na sjednici Vlade USK-a razriješili dužnosti policijskog komesara Muju Koričića kojem je istekao mandat.

Imenovana je i Komisija koja će se baviti izradom Plana za zbrinjavanje otpada na području USK-a. Odluka o pomoći mladima u prvom stambenom zbrinjavanju, sa prvobitnih 3.000 izmijenjena je i uvećana na 5.000 KM.

Ova sredstva dobile 23 osobe koje su zadovoljile uvjete. Vlada je danas na osnovu završenog Javnog poziva odobrila i izdvajanje sredstava kojim se subvencioniraju mladi poljoprivrednici. Na ovaj način potiče se ruralni razvoj, a ujedno stimulišu mladi na ostanak u zemlji i bavljenje poljoprivredom.

Od 36 aplikanata kriterije je zadovoljilo je njih 14. Ukupna plasirana sredstva su 120.000 KM, a najveći pojedinačni iznos je 10.000 KM. Inače, u ove namjene planirano je 300.000, a kako sredstva nisu u potpunosti utrošena uslijedit će novi krug za apliciranje.

Podijeli ovaj članak