Kćerka Fikreta Abdića: “Ne želim živjeti u džamahiriji, uvijek su ljudi u Velikoj Kladuši pili alkohol i jeli svinjetinu” (VIDEO)

2 min. čitanja

Predsjednica Laburista BiH Elvira Abdić Jelenović, kćerka ratnog zločinca Fikreta Abdića i načelnika Velike Kladuše oglasila se na Facebook profilu stranke na čijem je čelu kako bi iznijela svoje nezadovoljstvo govorom lokalnog imama gradske džamije u Velikoj Kladuši.

Kako ona navodi, imam gradske džamije izjavio je kako je njena stranka kriva što se u Velikoj Kladuši jede svinjetina, pije alkohol, te drogira.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“Hodže u službi politike nisu rijetkost u BiH

.

Jedan od njih, danas je zgrozio sve prisutne i to pričom o Kladuškom ljetu, Laburistickoj stranci i ljudima koji su dopustili da se u centru Velike Kladuše pije alkohol, jede svinjenitina, pušta muzika i ponaša suprotno pravilima Islama.

Objašnjavajući kako u Unsko-sanskom kantonu živi preko 99% muslimana, osvrnuo se na neznatan broj onih koji to nisu, a podržavaju “haram” i kako nije dovoljno samo zvati se Muhamed ili Nermin već se mora biti okrenut džamiji i vjeri, te klanjati 5 vakat namaza.

U protivnom, nisi Musliman i podložan si ovisnosti od narkotika.

Gotovo iritantno je zvučalo sve izgovoreno, smišljeno da javno pozove na linčovanje članova Laburističke stranke i sve one koji nisu “ukalupljeni” u radikalnu predodžbu hodže Mujkića o “ ispravnim” i “ neispravnim” ljudima”, napisala je na svom Facebook profilu Elvira Abdić Jelenović.

U svom govoru je navela da se u Velikoj Kladuši jela svinjetina i pio alkohol uvijek, te je SDA i NES optužila da žele izmijeniti strukturu stanovništva.

Pogledajte njen govor.

Podijeli ovaj članak