Kako je Merima, pripadnica Granične policije BiH na GP Izačić, ugrijala srce jednoj Dragani: “Ovim putem…”

2 min. čitanja

Na Facebook stranici Granični prijelaz (GP) Maljevac objavljena je emotivna poruka koju je njihova pratiteljka Dragana uputila Merimi, pripadnici Granične policije BiH koja radi na GP Izačić.

Draganinu poruku objavljujemo u cijelosti:

“Lijep pozdrav, nadam se da ćete moći na svojoj stranici objaviti moju poruku na događaj koji se ljetos desio na GP Izačić, jer možda će pročitati netko tko gospođu poznaje ili ona sama.

Dakle, pri povratku kući sa poslovnog puta, s vozilom sam ostala u kvaru kod Gospića. Kako je bio vikend i već dosta kasno, greškom mog osiguranja i vučne službe umjesto prema jugu, prema Dubrovniku, odšlepali su me oko pola noći na granični prijelaz Izačić. Skroz u kontra smjeru.

Vozilo u kvaru, noć, gluha doba već, ja pješke trebam prijeći dvije granice, samo da se dokopam BiH i tu ću već nekako četkati jutro da moji dođu po mene.

U šoku od svega, noć je, sama sam negdje gdje nemam nikog svoga, granični policajci me puštaju da prođem granice i čekam do jutra barem na svjetlu kod njihovih kućica.

U svemu tome, večernja smjena BH granične policije i jedna divna žena na smjeni, koliko se sjećam zove se Merima, vidjeli su da nešto nije u redu. Prišla mi je, saslušala što se dogodilo i pozvala unutra kod sebe.

Tu sam se zgrijala, žena me tješila cijelo vrijeme, donijela kavu, bila uz mene do jutra i ohrabrivala kako će sve biti dobro.

Ovim putem joj samo još jednom želim reći hvala, možda će pročitati ona ili netko tko ju poznaje.

Hvala gospođo Merima, prema meni ste bili kao majka, pokazali ste mi kako dobrota nema granica i da još ima dobrih ljudi koji pomažu u nevolji potpunim strancima.

Moja obitelj i ja vas nismo zaboravili, niti ću ikada. Dragana!”

Podijeli ovaj članak