Izet Grahović najavio ubistvo u Velikoj Kladuši, nadležne službe sve ignorisale?!

1 min. čitanja

U pucnjavi u Velikoj Kladuši ubijen muškarac – glasile su prve, šture informacije koje su mediji objavili o sinoćnjem ubistvu u Krajini.

Nekoliko sati kasnije, doznali smo ime ubijenog – Asmir Halilagić, koji je bio na dopustu iz KPZ Zenica, gdje izdržava zatvorsku kaznu zbog ubistva.

Ubica je, dakle, postao žrtva ubistva. Na prvu, svi su pomislili da je pitanju klasični obračun kriminalnih grupa, vjerovatno zbog nekih davnih neraščišćenih računa… No, onda se doznalo da je u Halilagića pucao Izet Izo Grahović, čijeg je brata Hasana 7. januara 2021. ubio Asmir Halilagić.

Hasanov brat zakleo se na osvetu, i sinoć je svoj plan proveo u djelo. Nakon što je ubio Halilagića, sam se mirno predao policiji.

Prema do sada dostupnim informacijama, Izet Grahović ranije nije imao problema sa zakonom. No, je li ga bh. krivično-pravosudni sistem napravio ubicom?

Asmir Halilagić bio je osuđen zbog teškog ubistva. Šta je onda radio sinoć na ulicama Velike Kladuše? Javnost se s pravom pita: kako je moguće da je pravosnažno osuđeni ubica tek tako dobio „slobodan vikend“ zbog „dobrog vladanja“ u zatvoru?

Podijeli ovaj članak