Iz Cazina poslana poruka: „Ovo nije vrijeme za kukavice, ovo je trenutak kada moramo reći da nam je BiH iznad svega”

3 min. čitanja

U Cazinu je održana centralna manifestacija povodom obilježavanja Dana grada koja je okupila širok spektar predstavnika, uključujući predstavnike svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, Oružanih snaga BiH, komandante, branioce, predstavnike vjerske i civilne zajednice. Ova manifestacija poslala je jasne i nedvosmislene poruke o neprikosnovenoj važnosti BiH i njenom očuvanju.

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, istakao je da u vrijeme izazova na ustavni poredak BiH treba okupiti sve probosanske stranke u zajednički front za očuvanje države. U toj borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta, i principa ustavnosti i zakonitosti, treba izbjegavati podjele među probosanskim strankama.

Cijela Krajina je opredijeljena za razvoj i napredak i na tom putu svi načelnici i gradonačelnici očekuju podršku ostalih nivoa vlasti. Svojom herojskom borbom za BiH, zaslužili su i više od toga, kazao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević naglasivši da među nama i danas žive heroji i patriote koji su spremni braniti državu od sve češćih nasrtaja na njenu slobodu, suverenitet i terotorijalni integritet.

„Ovo nije vrijeme za kukavice. Ovo nije vrijeme pozicija. Ovo je vrijeme odlučne borbe. Onaj ko to ne razumije ili je neznalica ili nama ne pripada. Nema pojedinaca, oni su nebitni. Zajedno smo bitni i to je naš pravac. Spremni smo da se odupremo svakome ko pokuša da na bilo koji način ugrozi državu BiH. Svjedočimo ovih dana igrokazima koji su režirani u Banjoj Luci i Beogradu. I umjesto da se stide i da traže oprost jer falsificiraju historiju, oni se ponašaju sve gore. Ovo je trenutak kada mi moramo reći da nam je BiH iznad svega“, rekao je gradonačelnik Ogrešević.

.

Muhamed Delalić, cazinski komandant, istakao je da Cazin, kroz historiju, uvijek bio grad antifašizma te je potvrdio čvrsto opredjeljenje Cazinjana da brane svoju državu.

Osim političkim sredstvima, BiH se danas brani i ekonomskim razvojem te ulaganjem u obrazovanje mladih i infrastrukturne projekte. Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, istakao je podršku Vlade USK u jačanju svih segmenata društva kako bi kanton bio još snažniji i moćniji.

Manifestacija je bila prilika za odavanje počasti poginulim braniteljima i za prikazivanje zajedništva i posvećenosti očuvanju BiH. Ovo okupljanje predstavlja snažnu poruku da BiH nema alternativu i da će svaki pokušaj njenog razaranja biti spriječen.

Podijeli ovaj članak