Fazlić o razgovoru sa Konakovićem: Samo smo sjeli, nije to nikakva koalicija; Evo šta kažu iz SDA USK

3 min. čitanja

Gradonačelnik Bihaća i predsjednik Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) Šuhret Fazlić kaže da ova stranka još nije sklopila bilo kakav dogovor o koaliciji za Skupštinu Unsko-sanskog kantona sa Narodom i pravdom (NiP).

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković naveo je prije dva dana na svom zvaničnom Facebook profilu kako ove dvije stranke nastavljaju saradnju te da formiraju zajednički blok na državnom nivou, na nivou Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona.

Prvi čovjek POMAK-a pak taj sastanak tumači drugačije.

– Ne znam šta da kažem, ne bih ja komentarisao. Nije to koalicija sa NiP-om. Mi smo samo sjeli s NiP-om, mi imamo s njima sporazum već godinu i po. Nije to nikakva koalicija. To je jednostavno bio sastanak oko nastavka dalje saradnje, a kako će se vlast formirati, to sada ovisi od ovih najvećih stranka koje imaju najviše glasova. Vidjet ćemo – započeo je on te još jednom pojasnio:

– Samo smo imali sastanak, samo smo sjeli, održali sastanak, vidjeli malo šta i kako, a nikakve koalicije za skupštinu kantona nije bilo.

Ovaj sastanak prokomentarisao je i Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK i zastupnik u Skupštini USK.

– Mi imamo dobru saradnju u Bihaću i vjerovatno će to biti preneseno na nivo skupštine, kao što je to bilo u posljednje tri godine u skupštini kantona. Mogu reći ono što su oni nama rekli, kao naš partner, kada je u pitanju taj njihov odnos sa Narodom i pravdom. Dakle, radi se o tome da oni imaju taj sporazum sa njima od ranije, negdje od prošle godine – kazao je on.

Taj sporazum je do sada eksploatisan, istakao je Musić, isključivo na nivou Gradskog vijeća u Bihaću.

– On je objektiviziran i kroz neka pitanja na nivou Gradske uprave u Bihaću. Čini mi se da je NiP predložio jednog savjetnika gradonačelnika Fazlića i to je taj okvir njihove dosadašnje saradnje. Nama to nije do sada smetalo jer smo i mi u koaliciji sa POMAK-om na nivou Gradskog vijeća – rekao je Musić pa nastavio:

– Dakle, isto tako sam siguran da to neće biti prepreka da mi nastavimo svoju saradnju sa POMAK-om na nivou skupštine kantona. Kad je u pitanju pozicija NiP-a, o tome zaista morate pitati njih. Nama je važno ono što kažu naši partneri iz POMAK-a i što se tiče njih, nije se promijenilo ništa u odnosu na raniji period i ovo je samo nastavak njihove saradnje koju oni imaju sa NiP-om.

Podijeli ovaj članak