Vinko Marinović nikada nije izgubio protiv Željezničara na Grbavici

2 min. čitanja

Fudbaleri Borca trijumfovali su proteklog vikenda nad Željezničarom rezultatom 2:1 u jednoj od najvećih utakmica bh. fudbala, prenosi Mondo

Crveno-plavi su golovima Envera Kulašina i Nedeljka Piščevića nastavili niz pozitivnih rezultata u duelima sa Željom, od kojeg nisu poraženi u posljednjih sedam odmjeravanja snaga.

U isto vrijeme, pozitivnu tradiciju nastavio je i sadašnji trener banjalučkog premijerligaša Vinko Marinović, koji, zaključno sa nedjeljnom utakmicom, nikad nije poražen na Grbavici!

Tokom trenerske karijere, Marinović je sa tri premijerligaša gostovao na ovom sarajevskom stadionu, predvodeći ih na četiri utakmice, na kojima je upisao po dvije pobjede i remija.

Sve je počelo od 29. aprila 2016. godine kada je predvodeći Zrinjski upisao ‘‘nulu‘‘ u okviru 27. kola.

Marinović je drugi put na Grbavici kao trener boravio 20. augusta 2016. godine, kada je prvi put na ovom stadionu stigao do cijelog plijena. I tada je komandovao fudbalerima Zrinjskog, koji su trijumfovali rezultatom 0:1, zahvaljujući pogotku Nemanje Bilbije.

Nakon odlaska iz Mostara, Marinović je preuzeo komandu nad mladom reprezentacijom BiH, a do narednog klupskog gostovanja na Grbavici morao je da čeka do prvog marta 2021. godine.

Tada je predvodio ekipu Sarajeva, remiziravši bez pogodaka, da bi za sada ‘‘krug zatvorio‘‘ nedjeljnim gostovanjem sa Borcem, kojeg je predvodio do devetog trijumfa u sezoni.

Marinović je, inače, tokom karijere još jedan klub predvodio u m:tel Premijer ligi BiH. Bila je to Kozara iz Gradiške u sezoni 2011/12, ali se sa ovim klubom rastao poslije sedam kola, nakon čega ga je naslijedio Miloš Pojić.

SVE UTAKMICE VINKA MARINOVIĆA NA STADIONU GRBAVICA:

29. april 2016. Željezničar – Zrinjski 0:0
20. august 2016. Željezničar – Zrinjski 0:1
1. mart 2021. Željezničar – Sarajevo 0:0
6. novembar 2022. Željezničar – Borac 1:2

Podijeli ovaj članak