Emir iz Danske biciklom došao u rodni Sanski Most

2 min. čitanja

Iz daleke Danske, gdje već godinama živi i radi, Emir Pašalić je biciklom došao u rodni Stari Majdan, općina Sanski Most, prevalivši više od 1500 kilometara. Zaista, radi se o podvigu vrijednom divljenja.

Pašalić kaže kako se biciklizmom počeo baviti prije pet godina, poslije ozbiljnih zdravstvenih problema koje je imao, a potom je strastveno zavolio ovaj sport.

Dodaje kako se prošle godine odluči biciklom doći u rodni Stari Majdan, kojeg je kao dječak morao napustiti tokom ratnih dešavanja, a potom je započeo pripreme kako bi ostvario svoj naum. Pašaliću je 14 dana trebalo da stigne do Bosne i Hercegovine, a pri tome je prošao kroz sedam evropskih zemalja.

Kaže kako ga je na putu kroz Dansku pratio prijatelj, a potom je vozio sam prevalivši ukupno 1555 kilometara. U samom putu, kako kaže, imao je manjih problema. Ovaj mladi čovjek kaže kako se nije plašio puta, ali da je strah bio prisutan kod njegove porodice, prije svega supruge i tri maloljetna sina.

.

Put je prešao i pored zdravstvenih problema koje je imao. Pašalić dodaje kako u budućnosti planira slične avanture, pa tako razmatra i vožnju po Skandinavskom poluostrvu kojom prilikom planira posjetiti brojne rođake i prijatelje koji žive u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Kada je riječ o biciklizmu, Pašalić kaže kako ga svima preporučuje jer radi se o sportu koji okrepljuje tijelo i dušu.

Podijeli ovaj članak