Bihać ostaje bez gradonačelnika, Fazlić preuzima mandat zastupnika u Skupštini USK

2 min. čitanja

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je da će prihvatiti mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK), što znači da će CIK morati donijeti odluku o održavanju prijavremenih izbora za gradonačelnika Bihaća. S obzirom da Fazlić neće biti jedini koji se povlači sa funkcije gradonačelnika, CIK će vjerovatno odluku o održavanju prijevremenih izbora donijeti objedinjeno za više gradova i općina. Pretpostavka je da će se ti izbori održati ili tokom decembra ili u narednoj godini.

“Definitivno sam odlučio da idem u Skupštinu Unsko-sanskog kantona kako bih se tamo zalagao za interese grada Bihaća. Borit ću se protiv određenog načina ponašanja na kantonalnom nivou vlasti, koji je bio karakterističan za protekle četiri godine. Naravno, prije svega želim zahvaliti svim građankama i građanima Bihaća koji su me podržavali i koji su imali strpljenja i razumijevanja kako za mene, tako i za kompletnu Gradsku upravu”, kazao je Fazlić.

Fazlić je danas imao sastanak i sa američkim ambasadorom Michaelom Murphyem, a u izjavi je kazao kako je spreman prihvatiti poziciju kantonalnog premijera ali ne i pod svaku cijenu da bude dio vlasti, piše Patria.

“Spreman sam i dalje biti premijer, ali nisam siguran da imam odgovarajuću ili adekvatnu političku situaciju za to. Naravno, svjestan sam i kako PoMAK ima samo tri skupštinska zastupnika, tako da mislim da ću se za sada za interese građana Bihaća i kantona zalagati samo kao skupštinski zastupnik. Svejedno, to ću nastojati raditi poštujući vlastite i stranačke principe”, dodao je Fazlić.

 

Podijeli ovaj članak