BIHAĆ: BROJ UPISANIH BRUCOŠA NA STUDIJ PRAVNOG FAKULTETA VIŠE NEGO DVOSTRUKO POVEĆAN U ODNOSU NA PROŠLU GODINU

1 min. čitanja

U novoj akademskoj godini na Univerzitet u Bihaću upisano je 350 studenata na prvu godinu prvog ciklusa studija. Dok su neki bihaćki fakulteti imali problema oko ispunjavanja upisne kvote, to se ne može reći za Pravni fakultet. Naime, ove akademske godine broj upisanih brucoša na studij ove visokoškolske ustanove je povećan za više od 100 posto. Uz prvi i drugi, na Pravnom fakultetu je od ove godine aktivan i III. ciklus studija…

BIHAĆ, 22. oktobra – Nova generacija studenata na Univerzitetu u Bihaću, prije nekoliko dana je otpočela svoje akademsko obrazovanje. Sara Midžić iz Bihaća odlučila je studirati pravo. Kaže, kako jednog dana želi postati advokat, a od svih opcija prvenstveno je dala prednost pravu.

Sara je među 53-je novoupisanih studenata na fakultetu. Kada se uporedi sa prošlom godinom i tadašnja 24 studenta, vidljivo je povećanje broja za više od 100 posto. Dekan Suad Hamzabegović ističe da nešto slično ove godine nije zabilježeno niti na jednom univerzitetu u BiH.

Zalog budućnosti Pravnog fakulteta je i mlad kadar koji imaju, posebno izdvaja dekan Hamzabegović. Akcenat je na konstantnom razvoju stručnih i naučnih kapaciteta nastavnog osoblja, što je vidljivo kroz učešće na raznim domaćim i međunarodnim konferencijama.

Podijeli ovaj članak