Bećirović u Bosanskoj Krajini: “Država BiH je na udaru opasnih strategija laži i manipulacija”

2 min. čitanja

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, u okviru radne posjete općinama Unsko-sanskog kantona (USK), razgovarao je sa načelnikom Općine Bosanski Petrovac dr. Mahmutom Jukićem.

Načelnik Općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić je istakao kako se ulažu ogromni napori na kreiranju kvalitetnog poslovnog ambijenta, kako bi se mladi zadržali, te privukao domaći i strani kapital.

Tokom razgovora dr. Denis Bećirović je rekao da je trenutno država Bosna i Hercegovina na udaru opasnih strategija laži i manipulacija, kojima je, između ostalog, cilj stvaranje ambijenta nesigurnosti, apatije i pesimizma.

“Stoga, važno je sada pokazati jedinstvo probosanskih snaga u borbi protiv opasnih napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i Dejtonski mirovni sporazum”, naveo je.

.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović istakao je tokom sastanka kako Bosanski Petrovac posjeduje važne potencijale za razvoj poljoprivrede i turizma, te da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima i mogućnostima, podržati sve razvojne mehanizme, kako bi ova općina krenula putem bržeg napretka.

“Primarno, nužno je potaknuti privatnu inicijativu, odnosno pokretanje većeg broja malih i srednjih preduzeća, te poljoprivrednih gazdinstava. Taj koncept može osigurati uspjeh, posebice ako bude realiziran u koordinaciji sa  građanima Bosanskog Petrovca u dijaspori”.

Prethodno je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio Općinu Ključ. Načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović zahvalio se dr. Bećiroviću na posjeti i naglasio kako je važno da član Predsjedništva BiH vodi računa i o manjim sredinama koje su često zaboravljene od viših nivoa vlasti.

Podijeli ovaj članak