Abdić: Uvijek sam slavio Novu godinu i kitio jelku, u SDA nemamo problem sa tim! Nisam tumač vjere, već građanin jednog grada u Evropi

2 min. čitanja
Prijevremeni izbori za gradonačelnika Bihaća će biti održani u februaru iduće godine. Ime Hamdije Abdića Tigra iz SDA se spominje kao jedno od kandidata za ovu poziciju.

Kontaktirali smo Abdića kako bi nam potvrdio ovu informaciju.

“Sutra će potvrditi ta informacija, ali idemo tim putem”, kratko nam je prokomentarisao Abdić na početku razgovora.

Nakon toga iskoristili smo priliku i upitali Abdića da nam otkrije kakva atmosfera trenutno vlada u Bihaću, s obzirom da je period novogodišnjih praznika, te da li on kao Bošnjak slavi Novu Godinu.

“Bar kada sam ja u pitanju kao i velika većina Bišćana slavimo Novu godinu i kitimo jelku i to je oduvijek tako. Katolici slave Božić mi smo tu da im čestitamo, da budemo uz njih i to su sasvim normalne stvari, barem u ovom gradu. Nemamo protiv toga ništa. Ovdje svaku većer u jednom parku je muzika, sve je okićeno, tako da je sve to ok, što bi se reklo “normala”…”, kazao nam je Abdić.

S obzirom da je član SDA stranke, upitali smo ga kako gleda na vjerska tumačenja pojedinih vjerskih tumača, koji smatraju da Bošnjaci ne bi trebali slaviti Novu godinu.

“Mi u SDA nemamo problem s tim. Tradicionalno se ovdje mješaju različite vjere i tradicije. Sve što nije nasilje, ja podržavam. Gledam kakvi su ljudi, ne djelim ih po vjeri. Nisam tumač vjere, već građanin jednog grada u Evropi. Okruženje s kojim se ja družim i  mojoj stranci nemamo mi problema sa tim. Pojedinci koji to ne upražnjavaju, vjerovatno imaju svoje razloge na koje imaju pravo”, rekao je Abdić za Source.

Podijeli ovaj članak