Vučićev tabloid tvrdi da je Srbija dobila ultimatum od Zapada / “Imate 24 sata da uklonite barikade, u protivnom će reagovati…”

1 min. čitanja

Kriza na sjeveru Kosova ne jenjava, Srbi sa ovog područja već 17. dan stoje na barikadama tražeći, između ostalog, oslobađanje uhapšenih bivših pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti.

Sinoć je na području Zubinog Potoka došlo do eskalacije, s obzirom da su odjekivali rafali i detonacije nakon što se pucnjava dogodila u blizini KFOR-ovog punkta.

I dok su regionalni mediji tokom noći izvještavali o rafalnoj paljbi na Kosovu, srbijanski prorežimski mediji su javili kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio ultimatum od ambasadora Kvinte.

Tu je vijest sinoć “ekskluzivno” objavio Vučićev tabloid Informer, navodeći da su “ambasadori Kvinte večeras Vučiću uputili ultimatum, da se barikade povuku u roku od 24 sata, jer će u suprotnom pustiti Kurtija da napadne Srbe na sjeveru Kosova”.

U daljem tekstu navedeno je kako će međunarodna zajednica “pustiti Kurtija da sprovodi zakon” što bi vjerovatno trebalo značiti da će kosovska policija dobiti dozvolu za uklanjanje barikada.

Podijeli ovaj članak