Vučić veoma zabrinuto poručio: Razmatramo dizanje helikoptera, moramo se zašititi…

2 min. čitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi Srbija ostala i bez struje i bez gasa kada bi bio uništen gasovod Turski tok i najavio da će tražiti od BIA-e i policije da zaštite gasovod u Srbiji od mogućih diverzija.

Niko u medijima nije primijetio, a piše da je predsjednik Putin danas rekao da je neko pokušao da uništi Turski tok i da spriječi dalji dotok gasa. Da se to dogodilo ne znam šta bi radili, to bi značilo da ne bismo imali struje, jer ne bi radile gasne elektrane, TETO Novi Sad, Zrenjanin i TETO Pančevo. To bi značilo da nema gasa, ničeg nema bez obzira na naše rezerve koje su najveće u historiji – rekao je Vučić novinarima poslije razgovora sa predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajed Al Nahjanom.

On je ukazao da bi to značilo da bi bez struje i gasa ostali šest mjeseci.

Vučić je rekao da će tražiti dodatne informacije od ruske strane o pokušaju da se uništi Turski tok i da će tražiti da se gasovod dodatno zaštiti cijelom dužinom.

– Razgovarao sam sa BIA, razgovarat ću i sa policijom da se dižu helikopteri i zaštiti od potencijalnih diverzija. Ovo se plašim dešavalo u Crnom moru, a ne kod nas, ali ono što možemo mi ćemo da uradimo – rekao je Vučić.

Podijeli ovaj članak