(VIDEO) Pogledajte veliku međunarodnu akciju zbog krijumčarenja droge: Uhapšeni pripadnici “kavačkog klana”, jedan od njih iz BiH

2 min. čitanja

MUP Srbije objavio je videozapis današnje akcije, kada je u Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu i Srbiji uhapšeno više osoba zbog sumnje da su prokrijumčarili 100 kilograma kokaina.

Slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu koju čine „Vračarac“ N.V., D.R., pripadnik tzv. „kavačkog klana“, V.V.,S. K., S.Đ., F.L.A., L.K., K.R., I.G., J.V. i Đ.S.D., su koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najprije kupovali takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamjenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom. Uhapšeni S.Đ. je navodno porijeklom iz BiH.


image

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče/MUP Srbije

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom. Ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

U ovoj zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga, piše nova.rs.

Podijeli ovaj članak