(VIDEO) Nevrijeme u Dalmaciji, pao obilan grad: Vozila oko Splita u bujicama vode

1 min. ─Źitanja

Vremenske prilike širom Hrvatske su vrlo nestabilne, uslijed premještanja frontalnog poremećaja preko pojedinih krajeva.

Meteorolozi Dr┼żavnog hidrometeorolo┼íkog zavoda izdali su upozorenje putem sistema Meteoalarm za splitsku i kninsku regiju, upozoravaju na mogu─çnost obilne ki┼íe.

┼áire splitsko podru─Źje zasuo je jak grad. Najvi┼íe grada je palo na podru─Źju od Solina do ┼Żrnovnice, ponegdje i desetak centimetara.

Grad je zabijelio i Solin i Trogir. 

Bujice na cestama

Osim grada, ┼íire splitsko podru─Źje zahvatila je i jaka ki┼ía. U 15-ak minuta palo je vi┼íe od 20 litara oborina. Velika koli─Źina oborina koja je pala u kratko vrijeme donijela je mjestimice bujice, posebno na ┼íirem solinskom podru─Źju.

Kako su Dalmaciji Danas kazali u ┼Żupanijskom vatrogasnom operativnom centru, solinski i vranji─Źki vatrogasci imaju pune ruke posla u ovim trenucima.

U Planome visina voda na saobra─çajnicama je ponegdje preko 20 centimetara, ┼íto usporava saobra─çaj. Visoke naslage leda na kolniku usporile su saobra─çaj splitskog┬ázale─Ĺa, uklju─Źuju─çi brzu cestu Solin – Klis i staru kli┼íku cestu.

Bujice na cestama zabilje┼żene su na podru─Źju ┼Żrnovnice i u dijelovima Podstrane.

Nevrijeme se iza 10 sati premjestilo prema istoku te je zahvatilo omi┼íko podru─Źje.

I u nastavku dana mo┼że biti pojave nestabilnosti.

Podijeli ovaj ─Źlanak